Curs: Decreixement: De la teoria a la pràctica

 

Objectius generals de curs

Hem nascut en una cultura fruit de la revolució industrial, amb una societat que va sorgir com a solució in extremis al problema urgent de la manca de recursos i sota els paradigmes de la dominació i la modernitat. Calia produir i, encara més, maximitzar la producció i els beneficis econòmics. Va desenvolupar-se la modernitat líquida i l’ideal del creixement il·limitat.

Tanmateix els límits existeixen i, de fet, ja hem arribat a molts d’ells, per altres queda poc. Les estructures econòmiques dominen les persones mentre la nostra llibertat d’acció, de decisió i de pensament minva cada dia.

Així, davant l’amenaça real del col·lapse, davant un creixement il·limitat, insostenible i inviable, des d’ATTAC Catalunya ens sumem a la construcció comuna d’una alternativa: el decreixement.

El curs pretén oferir un espai d’anàlisi i reflexió que doni l’oportunitat de deconstruir idees preconcebudes de  la nostra cultura que poden no ser úniques o universals. Introdueix el concepte del decreixement amb un discurs teòric argumentat, des de la vessant teòrica, i la visibilització de pràctiques reals i actuals al nostre territori. Intentarem desenvolupar noves idees, posar en comú experiències i crear noves propostes i alternatives de forma conjunta.

Curs: “Decreixement: De la teoria a la pràctica”

Docents:

Carlos Taibo, Professor de Ciència Política de la Universidad Autónoma de Madrid, UAM

Julio García Camarero, Doctor en Geografia per la Universitat de València

Carles Soler Novàs, Llicenciat en Veterinària

Marina Sanchez Cid, Economista

Yayo Herrero, Enginyera tècnica agrícola i antropòloga

Print Friendly, PDF & Email

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *