I JORNADA revo 2018

Defensem Catalunya del Canvi Climàtic

Dissabte 3 març 2018,  de 9 a 14h

Barcelona, Passeig Marítim, 47 CSIC, CMIMA.

I JORNADA revo 2018. Grabación del evento

Programa

9,00- 9,15h. Presentació de la jornada

Neus Casajuana,  presidenta de revo.

Salvador Milà, Director de l’Àrea de Presidència de l’AMB.

9,15-10,30h. 1ª TAULA: Impacte del canvi climàtic/ Com fer-hi front

Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia a l’Ajuntament de Barcelona. Impacte del canvi climàtic a Catalunya i la urgència que se’n deriva a l’hora de prendre accions immediates i eficaces.

Joan Majó, doctor enginyer industrial, ex-ministre d’Indústria, president de la fundació Ernest Lluch. Necessitat de canvis en el model social per evitar el col·lapse i aconseguir un planeta sostenible socialment, econòmicament, climàticament i ambientalment.

10,30-11,00h. Pausa

11,00-12,30h. 2ª TAULA: polítiques sectorials a prendre als sectors amb més impacte climàtic

Eduard Furró, enginyer expert en energia.Transició en la producció i ús de l’energia.

Pau Noy, adjunt al conseller delegat de TMB. Com organitzar una mobilitat baixa en carboni.

Mario Giampietro, professor investigador de ICREA a l’ICTA. Els canvis a fer en l’agricultura, la ramaderia, la pesca i l’alimentació humana per fer front al canvi climàtic i garantir la seguretat alimentària. Projecte europeu MAGIC.

12,30-13,45h. 3ª TAULA: Eines per posar-nos en marxa

 Salvador Samitier, cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.  Objectius i implicacions de la llei catalana del canvi climàtic.

 Jordi Solé, investigador del  CSIC. Estudi de l’impacte de les actuacions contra el canvi climàtic.  Projecte europeu MEDEAS.

Joan David Tàbara, investigador associat a l’ICTA. Transformacions socials en un món més enllà dels dos graus.

13,45-14h. Conclusions de la jornada


Amb el suport de

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 comentarios

 1. Hola,

  Em sembla molt bé i necessària la jornada però em sembla una mica esperpèntic que tots els ponents (8!) siguen homes…

  Seria interessant plantejar-se tenir el gènere en compte quan s’organitzen actes com aquest. Té a veure amb qui i com s’ocupa l’espai públic, amb la percepció social de l’expertesa, té a veure amb temes de representativitat, i amb la comunicació d’un tema de màxima importància des de diferents experteses i també des de tenir experiències vitals diferenciades, a més que no seria tant xocant (i anacrònic) llegir el programa…

  • Benvolguda Amaranta, per descomptat que hagués estat molt millor aconseguir més presència femenina entre els ponents, però la veritat és que en els temes que ens interessava debatre no teníem gairebé contactes amb persones expertes del gènere femení i, a sobre , els pocs que teníem finalment per una raó o altra no van quallar. Tampoc teníem els recursos per anar a buscar expertes en l’àmbit internacional.

   Et ben puc assegurar que aquest tema ens preocupa i que ens hagués encantat aconseguir més presència femenina a la jornada. Esperem que en futures jornades podrem suplir les mancances que tenim en aquest tema.

   Quedem molt agraïts pel teu comentari.

   Junta de revo

 2. Elisa Berdalet i Cèlia Marrasé

  Hola,

  Abans de res: gràcies per organitzar la Jornada.

  Seguint amb el comentari de l’Amaranta, a nosaltres també ens ha sobtat. De tota manera, aquesta situació és molt comuna per desgràcia. Tot i haver raons històriques, entre tot@s hem de posar una mica d’esforç per a canviar el model de societat també en aquesta qüestió.

  Presentem un suggeriment. Quan es convidi un expert o alt càrrec se li hauria de preguntar si en el seu àmbit hi ha alguna dona que pugui també representar l’expertesa, lideratge, etc. que es requereix per a l’esdeveniment concret. Segurament hi ha dones en la “segona línia del front” que poden fer molt bé aquesta representació. I a la reunió hi haurien de ser tots dos (en la mesura del possible), no es tracta d’excloure ningú. Per exemple, en aquest link trobareu noms d’homes i dones que han participat en l’elaboració del 3er Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya: http://cads.gencat.cat/web/.content/Documents/Publicacions/tercer-informe-sobre-canvi-climatic-catalunya/TERCER_INFORME_CANVI_CLIMATIC_web.pdf

  D’altra banda, també caldria que les dones s’animessin a participar. Sovint tendeixen a considerar que no tenen “prou nivell”, per autoexigència, inseguretat, … Però el nivell també es guanya a base de practicar això de sortir en públic.

  Tot plegat vol dir “canviar el chip”, pensar que en tots els àmbits hi ha un treball de grup (amb homes i dones) i no solament de lideratge visible (que sovint és d’homes).

  És complex i la solució no és fàcil. Però hi hem d’anar seguint amb perseverança i lucidesa. Gràcies!

  Elisa Berdalet i Cèlia Marrasé

  • Benvolgudes Elisa i Cèlia, la vostra proposta ens sembla molt encertada. Trobades com les de fa pocs dies a Bilbao (Trobada de Dones sobre Gènere i Energia) també ajudaran a trobar solucions al problema.
   Us agraïm les vostres aportacions
   Cordialment
   Junta de revo

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *