ALIMENTACIÓ

Només l’agroecologia regenerativa pot garantir una producció alimentària sostenible

Procura comprar per no haver de llençar menjar.Estalviaràs i no malbarataràs aliments
Aproxima’t a la dieta mediterrània.
Està científicament demostrat que és una dieta equilibrada, sana i pot ser de proximitat.
Redueix la ingesta de carn vermella, de porc i productes làctics.
Guanyaràs amb salut i contribuiràs a la sostenibilitat global. La ramaderia intensiva genera massa despesa d’aigua i energia. Vaques, ovelles i cabres augmenten la petjada de carboni.
Augmenta el consum de llegums, cereals, verdures i ous.
Manté l’equilibri entre el consum de proteïna animal i vegetal. Segueix els criteris de salut de la OMS. També és més sostenible i te menys impacte ambiental i estalvia més aigua.
No compris fruites exòtiques. Consumeix local i de temporada.Promocionaràs l’agricultura i el treball local adaptat a les necessitats climàtiques locals. Evitaràs la despesa energètica del transport de lluny.
Compra a botigues del barri i als mercats municipals productes frescos.
Els mercats setmanals de pagès i les botigues de productes no processats i a granel, contribueixen a més a més a crear feines estables i a la cohesió social del teu barri.
Evita els productes forans que no passen per la normativa alimentària europea.Els estàndards de qualitat alimentaris són fonamentals per mantenir el medi ambient, la salut i garantir treballs dignes.
Recolza les cooperatives alimentàries.
Contribuiràs a la democratització dels recursos alimentaris i energètics. Els grans centres comercials representen una gran despesa energètica.
Atenció!: productes bio no vol dir que siguin ecològics.Contribuiràs a mantenir la fertilitat dels sòls, els aqüífers i la biodiversitat al no utilitzar agroquímics.
Consumeix productes d’agricultura ecològica i regenerativa.L’agroecologia i agricultura regenerativa són formes de cultiu i producció ramadera que mantenen els nutrients del sol, el benestar animal i són socialment sostenibles. Bio, no vol dir exactament que sigui ecològic.
Oposa’t a les macro granges.
Generen molts de residus orgànics que contaminen els aqüífers i molta despesa d’aigua. Poden ser focus de pandèmies. Minimitzen llocs de treball.
Exigeix un etiquetatge amb informació completa dels productes alimentaris.Un bon etiquetatge combat la desinformació, assegurant la veracitat i transparència en la informació.
Manifesta’t per la protecció del medi rural i zones agrícoles de proximitat.
La requalificació de terres agrícoles en urbanitzables destrueix teixit social del camp i allunya els productes de proximitat. Augmenta l’estrès hídric, de recursos i malmet el medi natural.
Recolza els bancs d’alimentsLa fam va en augment però es llença una tercera part dels aliments.

Anar a la pàgina d’inici

Comentarios cerrados.