Només sobreviurem si la humanitat s’integra en la natura

Respecte la Natura.
Envair el menys possible els espais naturals i seguir les instruccions de cura i conservació de l’entorn, és el millor remei per protegir i gaudir de la Natura. No s’hi han d’abandonar deixalles.
Respecte la flora i la fauna.
Les bestioles són beneficioses: marietes, cucs, cargols, llimacs, escarabats, gripaus, granotes, sargantanes, rat penats, rates pinyoneres, ratolins…; perquè mengen insectes, i prevenen les plagues.
Segueix les recomanacions al bosc.Seguir les recomanacions sobre onades de calor i èpoques de risc d’incendis és fonamental per evitar-los.
Recolza l’augment de les zones naturals.
Parcs, jardins, zones marines protegides, etc., són fonamentals en la lluita contra el canvi climàtic i pel manteniment de la biodiversitat.
Preserva el fons marí.
Sobretot praderies d’alguers de posidònia. Les àncores dels vaixells destrueixen el substrats. La pesca recreativa sense control malmet la biodiversitat.
Recolza la transformació cap a ciutats cíviques.
La ciutat ha de ser bressol de justícia climàtica i social. Cruïlles pacificades al transit motoritzat, augment dels carrils bici i espais verds, etc., milloren la qualitat de vida i baixen la contaminació.
Exigeix al teu ajuntament que planti arbres autòctons d’ombra.L’arbrat és la millor adaptació contra el canvi climàtic. Evita les palmeres altes que no fan ombra i absorbeixen poc CO2.
Exigeix al teu ajuntament que redueixi les superfícies dures.Les places i parcs de terra filtren l’aigua cap el subsol i mantenen el nivell freàtic. També s’escalfen menys.
Rebutja les instal·lacions portuàries i esculls artificials.Provoquen canvis en les dinàmiques sedimentàries i malmeten la costa modificant l’estructura de platges. Requereixen reposició de sorra des d’altres indrets. Malmeten la biodiversitat.
Promou els horts urbans.
Instal·lar-los en terrats, places i patis interiors contribueix a netejar l’aire de la ciutat i apaivaguen la calor. També afavoreixen les relacions socials.
Compra plantes autòctones per jardins i terrasses.Són més resistents a la sequera i les plagues i també conserven millor la biodiversitat local. Plantes, insectes i animals depenen uns dels altres.
No arranquis totes les “males herbes”.
Un cert percentatge de “males herbes” beneficia la resistència de les altres plantes i afavoreix la biodiversitat.
Promou la nidació d’ocells i insectes col·locant caixes niu.No tapis forats de les façanes perquè no hi entrin els coloms; mantenir-los afavoreix la nidació d’altres espècies autòctones.
Usa insecticides naturals.Els insecticides químics acaben amb la biodiversitat i contaminen la xarxa alimentària. Hi ha molts productes ecològics i naturals que els poden substituir amb eficàcia.
Si pots, fes permacultura.
Una pràctica de cultiu propera i ecològica que et farà sentir millor i més realitzada. També és una activitat lúdica. Busca informació.
Recolza la disminució de la lluminositat excessiva.Freqüentment està sobre dimensionada o en llocs i hores en que no és necessària. Resulta una gran despesa extra i inútil d’energia i manteniment.
No pretenguis que el camp sigui com la ciutat.
El camp i els seus pobles tenen la seva pròpia dinàmica, integració social i tradicional. No han d’imitar la vida a la ciutat. Cada indret és diferent amb les seves pròpies característiques, avantatges i inconvenients.
Rebutja noves infraestructures que no respectin estrictament el territori.Ha més habitatges i infraestructures més despesa municipal, més despesa d’energia i aigua, més residus, més serveis, més transport, més contaminació, més estrès ciutadà i destrucció de la natura.

Anar a la pàgina d’inici