I jo… què hi puc fer?

Versió en castellà

PRESENTACIÓ

Davant de les crisis ambientals i socials degudes a l’escalfament global, la manca de recursos fòssils i vius, els problemes alimentaris, la caiguda de la biodiversitat, les pandèmies o les guerres i migracions, un es pot sentir aclaparat, desanimat i angoixat. Voldríem fer-hi alguna cosa; però davant de tal magnitud ens podem trobar petits, insignificants, indefensos i podem caure en el pessimisme i dir: “- Què puc fer-hi jo?- Que passi el que Déu vulgui!”- Aquesta és una actitud prou generalitzada que l’únic que fa és perpetuar la crisi actual. Sent submisos i no canviant res, res canviarem. Però tu, jo, i qualsevol altre, sí que podem fer-hi alguna cosa dins les nostres possibilitats i no és poc. Els nostres fills i nets ho mereixen. Els nostres dirigents són incapaços de reaccionar ràpidament, però canviant els nostres hàbits del dia a dia podem pressionar moltíssim a dirigents i empreses. A la nostra quotidianitat hi ha un munt de possibilitats per contribuir a canviar el món fent les coses molt millor per les generacions actuals i futures. I si no, llegeix aquesta llista i apunta’t allò que et vegis capaç de fer de manera persistent. Estant en “emergència climàtica” hem de ser responsables, enèrgics i decisius. Per tant, exigeix i actua en el que creguis més convenient. Una platja no ho és sense cadascun dels seus grans de sorra.

TEMES

Per desplegar les propostes contingudes dins de cada tema, cliqueu sobre l’enunciat de cadascun d’ells.

  1. NATURA . Només sobreviurem si la Humanitat s’integra en la natura.
  2. CONSUM. No és més sostenible qui més recicla, sinó qui menys residus genera.
  3. ALIMENTACIÓ. Només l’agroecologia regenerativa pot garantir una producció alimentària sostenible.
  4. MOBILITAT. El transport públic i de baixes emissions és l’única opció viable de mobilitat pel futur.
  5. ENERGIA. L’energia només es transforma. A cada transformació se’n perd una bona part. L’energia no és sols de qui la paga, és de tots i és escassa.
  6. FINANCES. Ets responsable de l’ús que les entitats fan dels teus diners quan els inverteixes.
  7. SOCIETAT I BENESTAR. La societat ha de tendir al benestar de tothom.
  8. EDUCACIÓ. Ha de contemplar la formació i creixement personals basats en la llibertat, el coneixement, la comprensió, la cooperació i la tolerància.

Autor: Francesc Sardà Amills

Print Friendly, PDF & Email

Comentarios cerrados.