II JORNADA REVO 2019. Ciutats i Pobles en Transició, construint futurs possibles

Inscripcions  aquí


Inscripcions  aquí


Retransmissió en streaming ponències de matí (09,15h.)

Retransmissió en streaming tarda (16,00h.) Taller d’energies renovables i mesures d’estalvi energètic


Objectius de la jornada

Ciutats en transició és el nom d’un moviment ciutadà d’escala mundial que persegueix transformar les comunitats i fer-les resilients davant dels problemes ambientals i climàtics derivats del model de consum i producció basat en l’explotació sense límits dels recursos naturals i dels combustibles fòssils.

L’objectiu de la jornada és mostrar experiències que s’estan duent a terme en diferents comunitats, que ens acosten a l’objectiu d’aconseguir una societat més sostenible i saludable, que s’organitza per fer front al canvi climàtic, per aconseguir el màxim benestar amb el mínim malbaratament de recursos, que protegeix el seu entorn natural perquè és conscient del seu valor per a cobrir necessitats fonamentals com l’alimentació i l’oci i, en resum, una comunitat més integrada en el seu entorn més proper.

L’estructura de la jornada consta d’una primera part teòrica en la qual s’exposen les causes i la necessitat de transitar cap a una societat sostenible i resilient als canvis que es preveuen en el futur. En aquest marc teòric es mostraran algunes experiències que s’estan desenvolupant en diferents pobles i ciutats que reforcen el protagonisme de la comunitat per aconseguir canvis de comportament i per transitar cap a una economia lliure de carboni i compromesa amb els valors de cohesió i col·laboració en enfront de l’individualisme i la competició.

La jornada acaba amb la realització d’un taller sobre la implantació de les energies renovables i de mesures d’estalvi energètic amb una visió pràctica, enfocada a facilitar la seva implantació en edificis aïllats o comunitaris. Els participants podran preguntar als experts les vies per superar les dificultats de la implantació, ajudes,tràmits, fórmules d’abaratir costos, alternatives, etc. Els ponents formen part d’empreses especialitzades o usuaris que ja han iniciat la implantació d’aquestes mesures en edificis comunitaris.

La jornada s’adreça al ciutadà que vol organitzar-se per aconseguir canvis cap a una societat on viu, consumeix i treballa, amb un menor impacte ambiental i amb major cohesió social i també que es preocupa per la gestió sostenible econòmica i ambientalment del seu municipi i que lluita per una comunitat més participativa i més interessada pel bé comú.

Aquesta jornada se celebrarà a Barcelona el dissabte 26 de gener de 2019 amb la intenció que pugui ser útil, no només per a qualsevol oient interessat en el tema, sinó també a totes aquelles persones implicades en la confecció dels programes electorals per a les pròximes eleccions municipals del maig del 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *