Vida Verda-Emergència Climàtica-El desglaç de les glaceres apunta un augment de 4ºC el 2050

La temperatura mitjana de Barcelona ha pujat 2ºC des de 1914

Josep cabayol entrevista a

Javier Martín Vide: Coordinador del Tercer Informe del Canvi Climàtic a Catalunya. Catedràtic de Geografia a la UB. Matemàtic. Membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

Jordi Camins: Observador glaciòleg. Ha inventariat les glaceres dels Pirineus. I ha estudiat les glaceres de tot el món emprant la fotografia comparativa.

Contingut

L’observació del desglaç de les glaceres al Pirineu, corroborada als Alps, permet afirmar que la mitjana de la temperatura hauria de ser 4ºC més alta que en el període preindustrial (1850-1900).

La contaminació és molt probablement, el factor mitigant que ha evitat que la temperatura encara no hagi pujat tant: L’absència d’activitat econòmica a les ciutats més contaminades durant la pandèmia ha permès comprovar que, quan desapareix la contaminació – que també mata –, la temperatura puja significativament.

La mitjana de temperatura a l’Observatori Fabra, a 411 metres d’alçada, es la que tenien de mitjana anual al centre de Barcelona fa 50 anys: de 14,5ºC a 16,5ºC.

Print Friendly, PDF & Email

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *