Entrevistes a Emergència climàtica/Vida verda (rtve).Integrar Transició energètica, agroalimentària i ecològica

Josep Cabayol entrevista a Enric Tello Aragay, Daniel Gómez Cañete i Jaume Moya i Matas

"Donut Econòmic"

Com integrem les imprescindibles transicions energètica, agroalimentària, social, en definitiva la transició ecològica de la que les altres formen part, en l’economia, en la manera de pensar i de fer, en la vida quotidiana.

“Donut Economics”, un pla econòmic per actuar amb mentalitat del segle XXI i entendre/admetre, que l’economia ( la dominant capitalista / productivista ) ha d’estar supeditada a la societat, a les necessitats humanes, a la biosfera i no a l’inrevés, supeditar la vida, les persones, la biosfera a l’economia convertida en un déu intocable.

No és un conjunt de polítiques sinó una manera de pensar que provoqui les dinàmiques regeneratives i distributives que aquest segle requereix.

Reflexions sobre la relació entre la transició energètica a les renovables (eòlica / solar), la agroalimentària (sobirania alimentària ), la conservació de la biodiversitat i la transició a ecològica

Convidats:

Enric Tello Aragay, historiador ambiental i activista. Catedràtic de la Universitat de Barcelona en el Departament d’Història econòmica, Institucions, Política i Economia Mundial.

Daniel Gómez Cañete, president de l’Associació per el Estudi dels Recursos Energètics (AEREN)

Jaume Moya i Matas, veí de Florejacs de la Segarra, fundador del fòrum “l’Espitllera”, activista contra la inequitat climàtica i polític.

https://www.rtve.es/m/alacarta/audios/vida-verda/integrar-transicio-energetica-agroalimentaria-ecologica/5788768/?media=rne

Print Friendly, PDF & Email

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *